Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J27a68n 56R38á47ž

14. 1. 2024 14:44

Záleží na typu hospody a nenažranosti majitele. Příklady konkrétních pivnic - jsou cca 3km od sebe a obě kupují Plzeň za 32Kč/0,5l: V jedné stojí 0,4l 63Kč a v druhé 89Kč. To samé u jiného piva s nákupkou 23Kč/0,5l, kdy v naší hospodě se prodává 0,5l za 38Kč a v cca 4km vzdálené vesnici za 47Kč.

Vláda je v tomto nevině.

0 0
možnosti
PK

Co vy jste to proboha za člověka, že jste schopen něco takového napsat? Jako pivař mohu za sebe prohlásit, že vůbec nechápu, proč bylo pivo v nižší sazbě, a tento krok zcela podporuji. Ještě konečně zavést spotřební daň na víno. A ne, nejsem rozhodně abstinent.

1 1
možnosti
LH

Pane autore a víte také proč lidi přestali chodit do hospod (a tohle si majitelé nějak nemohou připustit).V každé hospodě dostávám podměrečné pivo.Když jsem žádal o dotočení, tak buď...to dojde a nebo dali pivo pod pípu kde se pivo točilo a odkapávající kapky doplnily pivo na stanovenou míru.Zatím jsem byl tak zbabělý, abych dal méně peněz s dodatkem..za méně piva méně peněz.Takže co mám reklamovat..pivo pod míru a nebo pivo bez pěny?

Ano, chápu to, že nelze pivo natočit přesně, ale i za komunistů se pivo okrádalo, ale když jsem ho chtěl dotočit, tak ho dotočili i když bylo třeba 5 mm nad čárku (on si to pak zase na jiném pivu hostinský vynahradil).Takže proč bych měl platit pivo, které je okradené a já vlastně pomáhám majiteli k vyšším ziskům tím, že okrade zákazníka.Jsem soustružník, frézař a když udělám o jednu desetinu mm menší výrobek, je to zmetek a musí ho zaplatit.Výčepního (nebo majitele) je podměrečné pivo zmetek, ale může to napravit a nemusí ho platit.

A na druhou stranu...i pivovary podporují hostinské aby okrádali, protože na jejich půllitrech už není čárka označující půllitr a tak vlastně podporují okrádání občanů.

I kamarádi jsou na toto naštvaní, takže přes léto si kupujeme soudek na zahradu a přes zimu máme lahvové pivo, které není NIKDY okradené.

0 2
možnosti
DR

A proč soudek jen přes léto?

0 0
možnosti
JP

zdražení se odvíjí od nesmyslného snižování DPH u točeného piva v roce 2020 za vlády, hadejte koho.

Zákazníkům to žádné zlevnění nepřineslo, zato oslabilo výběr do rozpočtu.

3 7
možnosti
Foto

Zdá se, že si umíte získat důvěru spoluobčanů, když Vám Váš nejmenovaný známý z nejmenovaného podniku na nejmenovaném sídlišti svěří, jak se jeho nejmenovaný šéf chystá krátit daně.

Není to ten podnik, kde nejmenovaní členové hnutí ANO oslavili tu kachnu o nejmenovaných žácích nejmenované pražské školy, na níž nejmenovaný učitel porušil neslýchaným způsobem zákon na ochranu osobních údajů?

2 1
možnosti
Foto

Když už jste reagoval svým mínusem, můžete mi, prosím, sdělit, zda disponujete následujícími informacemi?

1) Omluvilo se vedení pražské školy svým žákům a jejich rodičům za nezákonně vymožené volebních preferencích?

2) Víte, na které škole k tomu došlo?

Pokud těmito informacemi nedisponujete, myslíte si, že by občan demokratické země měl slepě věřit , že se omluvy dostalo těm, jejichž práva byla dotčena?

0 0
možnosti
  • Počet článků 143
  • Celková karma 15,89
  • Průměrná čtenost 363x
Nic člověka nepopouzí víc než pocit křivdy. Nic mu neubírá naději víc než nevíra ve spravedlnost. Nejedná se jenom o spravedlivý soudní proces. Jedná se o spravedlivou společnost vůbec. Spravedlivou v získávání vzdělání i zaměstnání, spravedlivou v poskytování léčebné péče, v zajištění důstojného stáří. Prostě ve všem, co se týká života člověka.

Zastupitel MČ Praha 5