Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J38a73n 90Š97i63k

21. 12. 2023 15:12

Ta letošní záplava snahy stát se vtipným blogerem roku je ohromující. To iDNES vyhlásilo nějakou novou kategorii v soutěži blogera roku s nějakou speciální cenou? Jenom, jestli se to trochu neutrhlo ze řetězu a ze vtipů se již stávají nevtipy...Hezký den

1 0
možnosti
Foto

Jsou Vánoce. Nejsem věřící, ale tento zvyk ctím, jako moji předci. I na půlnoční chodím. Nevidím důvod, proč naše křesťanské kořeny postupně opouštět ve prospěch jiných kultur. Ty mají také svůj domov a své předky. Pokud chtějí žít tady, musí přijmout nejen jazyk, ale i zvyky. Oni naše, ne my jejich.

6 0
možnosti

O měsíc česko-vatikánského přátelství vůbec nejde. Adventní zpěvy jsou něco jiného než koledy. Paradoxně v době vánoční od 25.12. do Tří králů už ve veřejném prostoru o koledu skoro nezavadíte. Je to jen bohapustá komerce, která je poněkud mimo.

2 0
možnosti

To není že si nemůžete postěžovat, to je že vám všichni na ty pindy dlabou.

6 0
možnosti

P. Lachnit, člen mozkového trustu ANO, aspiruje na titul nejhloupější výrok týdne. Vzhledem k faktu, že vánoce jsou svátkem církevním resp. křesťanskou oslavou narození spasitele, tak jeho obava o nátlak Vatikánu je k pobavení.

13 0
možnosti

Smím si ještě vůbec postěžovat? A děláte snad něco jiného než, že si věčně stěžujete?

12 0
možnosti
Foto

Ve výše uvedeném seznamu Jos. Leinera /zatím je tam 12 osob/ mi chybí jeden věčný stěžovatel, že si JÁ pořád prý na něco stěžuji. Asi ještě ten starý pán spí a nereaguje.

0 0
možnosti

Kdysi se setkal východní Němec se západním. Východní si pochvaloval. Mám Trabanta, státní byt, nemůžu si stěžovat. Západní také popsal, co všechno má a dodal mohu si stěžovat.

Takže dnes si i Vy smíte postěžovat.

6 0
možnosti

Opravdu vám tak vadil ten měsíc československo-sovětského přátelství? Křesťanské pojetí Vánoc vadilo za totáče nejvíce komunistům. Ti by nám nejraději vnutili dědu Mráze.

8 0
možnosti
Foto

A k tomu se za totáče vesele veršovalo - "Děda Mráz není náš, je to ruský šmelinář, potvrdil to Mikuláš...!!"

0 0
možnosti
Foto

Bývalo koled a vánočně laděných písní mnohem víc než teď. S Vatikánem bych to nespojoval. V obchodech jde o tržby a médiích o sledovanost. Neobjektivitu médií vidím v jiných oblastech - třeba Fiala v. Babiš.

2 2
možnosti
  • Počet článků 143
  • Celková karma 15,89
  • Průměrná čtenost 363x
Nic člověka nepopouzí víc než pocit křivdy. Nic mu neubírá naději víc než nevíra ve spravedlnost. Nejedná se jenom o spravedlivý soudní proces. Jedná se o spravedlivou společnost vůbec. Spravedlivou v získávání vzdělání i zaměstnání, spravedlivou v poskytování léčebné péče, v zajištění důstojného stáří. Prostě ve všem, co se týká života člověka.

Zastupitel MČ Praha 5