Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Napsal zástupce všech ukřivděných.

0 0
možnosti

Zajímavá úvaha. Jen bych podotkl, že když se mezi budou stýkat jen ti "morálně zachovalí" lidé , kde si mají zmetkové vzít nějaký příklad? Nejspíš zase jen mezi zmetky.

2 0
možnosti

eee ... mezi s e b o u

0 0
možnosti
Foto

J37a75n 78Š62i52k

8. 6. 2023 10:15

Dobré zamyšlení. Z toho jak se tu "zamýšlí" někteří blogeři opravdu vyplývá, že většina je ukřivděná. Důvody jsou takové, jaké jste popsal, včetně toho, že v dnešní společnosti se chce po každém úspěch, jenomže ne každý na ten úspěch má. Ba, ani žádná vzdělanost nezaručí, aby byl člověk úspěšný. Řada lidí nedokáže přijmout, že když existují bohatí, musí existovat i chudí. Tohleto fňukání, jak mi zlý stát či někdo jiný ublížil je tady cítit každý den a za něčím takovým se táhne smrad závisti, kterou drží za ruku nenávist. Z toho vyplývá i to ukazování prstem: ten, ten a ten za to může. Ovšem já ne, jen on. Krade se proto, protože když krade Pepíček, tak já budu taky krást, protože to sice není správné, ale tak když krade on, že...Smutné je, že je to zde cítit zejména ze starší generace, ale taky od profesí, jako jsou třeba učitelé. To jsou ti, kteří mají vést a mentorovat generaci mladší. Naštěstí současný svět funguje jinak. Mladí si už neberou vzory a nepřejímají vzorce chování jako dříve, protože už se tady nežije na malém chcíplém a zasmrádlém dvorku. Mladí lidé cestují a dívají se pozorně a kriticky. Příští generace budou v mnohém lepší, než ta zapšklá a ufňukaná entita minulých dob. Hezký den

7 4
možnosti
  • Počet článků 143
  • Celková karma 15,87
  • Průměrná čtenost 363x
Nic člověka nepopouzí víc než pocit křivdy. Nic mu neubírá naději víc než nevíra ve spravedlnost. Nejedná se jenom o spravedlivý soudní proces. Jedná se o spravedlivou společnost vůbec. Spravedlivou v získávání vzdělání i zaměstnání, spravedlivou v poskytování léčebné péče, v zajištění důstojného stáří. Prostě ve všem, co se týká života člověka.

Zastupitel MČ Praha 5