Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vraťme lidem stát a podnikatelům kapitalismus.

1 0
možnosti
LJ

Doporučuji začít mladými. Mnohokrát se mi stalo, že mně žádají o peníze na jídlo mladí lidé, teenageři. Typický rozhovor s nimi vypadá takto: Požádají mně o peníze kluk a holka ve věku 16-17 let. Řeknu jim: "Děcka, vy byste měly být někde ve škole!" - "My jsme ze školy vypadly." - "A co rodiče?" - "My s nimi nemluvíme." A teď nastane problém: Dát či nedat?

1 0
možnosti
PC

Dnešní mladí lidé jsou, bohužel, samostatnou kapitolou. Byli a jsou vychováváni (školou, rodiči, společností), že svět je "jejich", že všude mají zelenou (jedno, na čí úkor....), v představě, že je čeká, když půjdou tvrdě za svým, ráj na zemi. V praxi se pak přesvědčují, že byli vychovaváni v iluzi. Následkem toho je pak vzdor, nenávist, cynismus a bezohlednost ke všemu a ke všem, kteří po nich vyžadují poctivou práci, samostatnost a zodpovědnost. Nenávidí i své rodiče, protože zjistili, že i ti jim vlastně lhali.

0 0
možnosti
PC

Ano, hledat a především řešit příčiny bezdomovectví. Je přirozeností naprosté většiny lidí chtít důstojně žít, a tudíž pracovat, aby mohli žít jako lidé, a ne jako zatoulaná, bezprizorní zvířata.

Těch, kteří volí bezdomovectví jako "životní styl":-/ (pokud tedy takoví vůbec existují), je zcela zanedbatelné minimum, ale i tací se takto většinou "rozhodli" jen proto, že po různých životních, dramatických a nezáviděníhodných peripetiích nakonec úplně rezignovali.

Kdo nezná (nebo nechce znát) příběhy takových lidí, ten nikdy problém nejen nepochopí, ale nadto bude každého člověka, který se dostal na samé dno lidské existence, ještě odsuzovat a pohrdat jím.

0 0
možnosti
Foto

J85i89ř24í 74K43i82n11d31l

12. 11. 2022 11:49

Oni so zvolili bezdomovetství a pomoc jim je kolikrát marnost nad marnost. Vyběháte jim invalidní důchod, který si 5 let nevyzvedli, zařídite jim občanký průkaz, seženete byt, vybavíte jej nejnutnějším a za rok je opět zpátky. Peníze už nemá, pro důchod si opět nechodí a prohlašuje mezi čttyřmi stěnami nemůže dýchat. Je zima jak v carském Rusku, městaká policie je obchází a nabízí zadarmo ubytování v azylovém donmě, kde je teplo, kde je vykoupají, dají jim čisté oblečení a pokud budou pomáhat s chodem azylového domova, jak je stát postele, umývat podlahy, WC odhrabávat před domem sního, mají ubytování zadarmo a jídlo 4 x denně zadarmo. Pár souhlasí a ráno po vyspání utečou, aby nemuseli nic dělat a už je nikdo nevidí.

1 0
možnosti
Foto

Bezdomovectví je životní styl. Kdo to chce změnit, pomocnou ruku najde.

2 0
možnosti
FD

Je to v lidech.Kdo nechce nemá.V okolí desítky a žádný dobroděj s tím nic nenadělá.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS